CE SPUNE BEREA DESPRE OAMENII CARE CRED ÎN IMPLICAREA LOR POLITICĂ?

Hipsterul liberal, ateu și gay friendly: obligatoriu artizanală, fără gluten, cu aromă de salvie&ghimbir și o felie de lămâie. Bea maxim două fiindcă n-are bani de mai multe. Spune că berile făcute industrial sunt otravă curată, dar la festivaluri techno îl vezi cum topește un carton de poșircă Tuborg cu 2% alcool, primit moca de la organizatori pentru că a ajutat la căratul sculelor.

Fascistul mizantrop: doar bere bavareză la halbă de litru. În timp ce-și linge spuma de pe mustăți se visează într-o berărie müncheneză, cântând refrene marțiale alături de alte cămăși brune. Când se îmbată vorbește despre război, faptele de vitejie ale strămoșilor și moartea iminentă a Europei. O cheamă pe chelneriță fluturând ostentativ brațul drept. În drum spre casă încearcă să deseneze o zvastică cu jetul.

Comunistul cu aere de artist: cel mai pârlit dintre toți, consumă numai bere la pet. Cu cât bea mai mult, devine mai virulent în promovarea egalitarismului, anticapitalismului și drepturilor clasei muncitoare, cu toate că n-a lucrat nicio zi în viața lui. Ascultă la căști Manu Chao și reggae, poartă rasta și șapcă cu Jamaica. Pregătește expoziția ”Metafizica orzoaicei”, dar nu găsește sponsori. Răgâie a pagubă.

Anarhistul: oricând, oricât, oriunde. Evită să plătească, bea pe caiet, se încaieră prin birturi, ia bătaie de la femei. Nu face nimic din ce și-a propus și numește chestia asta ”autoguvernare morală”. N-a mai fost treaz de la Euro 96 și încă o înjură pe Thatcher, neștiind că a dat colțul între timp. N-are nicio preferință în materie de bere, cu condiția să fie multă și ieftină. Scrumează în sticle goale după care le sparge. Viața lui e un performance ratat.

Conservatorul filoamerican: numai la doză, ca rednecșii texani din ”King of the hill”. Nu bea niciodată stereo, adică bere cu vodcă, fiindcă se teme de o intoxicație rusească. E interesat de cifra de afaceri a fabricii de bere, de sporirea profitului și de rebranduirea capacelor. La beție e mai plictisitor decât un meci de baseball. Chiar și beșina lui adie a prosperitate, îmbuibare și progres.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s