PASUL PITICULUI

Într-o dimineață geroasă de iarnă, ai întârziat cinci minute la programul de înviorare. Profesorul de serviciu te-a luat de perciuni, ți-a dat o scatoalcă după cap și te-a trimis să faci turul curții în pasul piticului.

În aceeași săptămână, un coleg a făcut țândări vitrina care proteja panoul de onoare de la intrarea în școală. A primit un avertisment verbal și i s-a atras atenția ”să nu mai facă”. S-a considerat că e un zburdalnic la prima abatere. Asta după ce a rupt inelul coșului de baschet, după ce a dărâmat rafturile cu viermii de mătase din sala de sport și i-a pus sub catedră un șobolan mort profesoarei de franceză.

Un alt coleg a dat foc laboratorului de chimie. A primit un avertisment verbal și i s-a atras atenția ”să nu mai facă”. S-a considerat că e un zburdalnic la prima abatere. Asta după ce i s-au ”șters” 40 de absențe, după ce i-a spart capul cu cărămida unui coleg și după ce a șterpelit 200 de lei din fondul clasei.

Și în timp ce tu măsori curtea cu pasul piticului pe un ger de-ți îngheață urechile, cei doi te privesc, răzând sfidător, de la geamul biroului directorului. A fost suficient ca tatăl unuia dintre ei, goangă la „Serviciul Independent Învățământ-Mobilizare”, să dea un telefon, iar tatăl celui de-al doilea, director la ”Comtim”, să vină unde trebuie cu un portbagaj plin.

Tatăl tău cu ce să vină? Cu un cot de țeavă? Cu un pumn de piulițe? Cu o șurubelniță în cruce?

Vremurile alea au trecut. Te-ai bucurat, ai chiuit, te-ai îmbătat. Le-ai ars pozele, ai scuipat în urma lor, le-ai arătat obrazul și ți-ai văzut în continuare de treabă. Până ți-ai dat seama că și copiii tăi, la rândul lor, iau viața la pasul piticului, în timp ce alții îi privesc răzând de la niște ferestre de sus.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to PASUL PITICULUI

  1. madmax says:

    Trist dar adevarat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s