ALE TINEREȚII INJECTOARE VIRILE…

În adolescență am avut oroare de câteva tipuri de discuții: despre mașini, jocuri pe calculator, experiențele din armată și de la examenul auto. Când începea unul s-o ia pe ulei cu din astea mă uitam cât mai am din bere, să știu cât de repede să mă tirez de la masă. N-aveam mașină, n-aveam motor, n-aveam comp, iar în armată nu m-au mai chemat, chiar dacă inițial am fost declarat apt la recrutarea de pe Mioriței, în 1997.

Mai târziu aveam să constat că există un adevărat erotism al evocării experiențelor legate de mecanica auto. Se poate dezbate la nesfârșit despre dimensiunea vulvară a pinionului vibrochen, despre fecunditatea balastului xenon, despre zonele erogene ale bobinei de inducție, despre utilitatea sado-maso a planetarei, a chederelor și barelor de torsiune, despre înrudirea dintre jiglere și bilele de rulment folosite de pușcăriași la depănușarea scârbavnicilor știuleți din dotare, despre omonimia cardanului, despre magnetismul haioanelor botoxate, despre virilitatea intrinsecă a injectoarelor și despre frivolitatea efemeră a caroseriilor. Ca să nu mai spunem că procentul de mecanici, instalatori și frigotehniști din filmele ”eroice” este de-a dreptul iliescian față de cel al profesorilor universitari, poeților, programatorilor, gamerilor sau colecționarilor de viniluri.

Jocurile pe calculator nu m-au ”prins” niciodată, dar dacă mi-ar fi spus cineva că tot ceea ce aveam să fac în viață va fi legat de laptop și internet, cred că aș fi intrat într-o profundă depresie juvenilă. Disprețul pe care îl nutream față de puștanii care se lăbăreau, la propriul și la figurat, în primele cluburi de net din oraș, față de maniacii care își instalau un joc și nu ieșeau cu săptămânile din casă, față de obsedații care otrăveau orice discuție veselă și relaxată de pe o terasă cu experiențele lor căcăcioase din lumea virtuală, a devenit o parte integrantă a ființei mele, care, volens-nolens, s-a transferat într-o bună măsură în mediul online. ”Sarcastic existence”…

Oricât de mult a încercat bunicul meu, care a ieșit la pensie cu gradul de colonel, să mă îndrume spre uniformă, armata, cu excepția celei profesioniste, nu mi s-a părut altceva decât o pierdere de timp, o experiență din care nu înveți chiar nimic, un exercițiu absolut inutil de penitență fizică și intelectuală. Cum să-ți placă să stai un an de zile la cheremul unor semianalfabeți, care vor ”să te facă om” ordonându-ți să accepți o ierarhie cretină? Cu toate astea, în primăvara anului 1999, privind bombardarea Serbiei și asistând la o propagandă apocaliptică împotriva sârbilor, îmi doream din tot sufletul să pot participa, în orice fel, la stoparea aviației NATO care lovea poduri, fabrici, sedii de televiziuni, coloane de refugiați, ținte civile… Atunci mi-am dat seama că neputința în fața nedreptății este unul din cele mai umilitoare sentimente pe care le poate trăi un om. Pentru prima dată în viață îmi doream cu înflăcărare să port o uniformă, o armă, să pornesc într-o contraofensivă nemiloasă și nimicitoare, să-i fac să plătească însutit pentru fiecare bombă, pentru fiecare schijă, pentru fiecare minciună. Mă transformasem, fără să-mi dau seama, într-un produs perfect al civilizației.

În 2007 mi-am luat carnetul de conducere. Nu aș fi făcut-o probabil niciodată dacă nu aș fi fost forțat de împrejurări. Mai are rost să vă spun de câte ori m-am trezit rememorând și povestind amicilor experiențele de la examenele de conducere?

PS: fuck Spinoza.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to ALE TINEREȚII INJECTOARE VIRILE…

  1. madmax says:

    Ha ha! Faina istorisirea!

  2. Emanuel says:

    frumos scris!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s