IN MY SECRET LIFE

Stau pe bițiglă așteptând să se facă verde. În stația de la pasajul Jiul oprește firobuzul 14. Din cabină răzbate discret, ca un fum de trabuc cubanez, vocea baritonală a lui Leonard Cohen. Deodată, sunt izbit de un miros de frizerie optzecistă, de pulverizator cu barbicid, de briantină învechită, de pămătuf tăvălit prin pudră ieftină. Mă uit la șofer și văd că e îmbrăcat la cravată și costum. Poartă ochelari de soare, e proaspăt bărbierit și pieptănat ordonat. Seamănă cu un bellboy care își respectă meseria.
Unde or fi burtoșii transpirați de odinioară, în șlapi, maieu și șorț turcesc, cu prosop șterpelit de la vreun hotel în jurul gâtului, cu pilozități sub braț și pian în gură, care aruncau mucuri de țigări pe geam, mâncau semințe de floare, ascultau Stana Izbașa la maxim și ”se” râdeau închizându-ți ușa firobuzului 13 în nas când demarau din stația de la Piața Ocska?
Ajungând pe pista verde de vizavi, îmi scot căștile din buzunar, le bag în urechi, butonez prin memoria telefonului și îi dau pedală. Cotesc la stânga pe strada Anton Seiller, care, asemenea unui tunel umbros, leagă Iosefinul de Circumvalațiunii, adică două Timișori distincte, contopite într-o singură ființă pe malurile sălbăticite ale Begheiului.
Las în urmă bulevardul zgomotos și mă predau vechiului cartier habsburgic, pe ritmurile șamanice ale melodiei din firobuz:
I’ll be marching through the morning,
marching through the night,
moving cross the borders
of my secret life…
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s