IA MAI CÂNTAȚI LA ALTĂ MASĂ…

Există o categorie de oameni care, într-un mod de neînțeles pentru mine, inversează mereu rolurile dintre agresori și victime. Aceștia găsesc eufemisme și explicații pentru orice nelegiuire, oricât de gravă ar fi. Infractorul nu e niciodată infractor, ci o victimă a sistemului. Criminalul nu e criminal – iată ce au făcut alții înaintea lui. Terorismul nu e de fapt terorism, ci o plăsmuire a fricii noastre colective. Violul nu e viol, ci o refulare sexuală a unei alte culturi. Mizeria nu e mizerie, ci o expresie a izolaționismului la care sunt supuși cei diferiți. Lenea nu e lene, ci incapacitatea de integrare într-un cadru diferit și ostil. Ești oripilat de activismul fanaticilor de orice fel? Ei bine, află că aceștia nu reprezintă întreaga comunitate, care e de fapt pașnică și inofensivă. Ai tupeul să spui că politica UE față de imigranți a produs un dezastru incotrolabil, care se vede cu ochiul liber? Sunt scoși imediat de la naftalină Hitler, Goebbels & company.
Cu alte cuvine, ăia care omoară oameni la întâmplare și ies în oraș cu bomba în chilot, sunt cei mai puțin vinovați. Vinovați suntem de fapt noi, cei fricoși, ignoranți, rasiști și plini de ură față de ceea ce nu cunoaștem.
Cântați, vă rog, la altă masă, pentru că la asta vom începe cât de curând să spargem. Și nu ne place nici muzica voastră de căcat.
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to IA MAI CÂNTAȚI LA ALTĂ MASĂ…

  1. Cugetatoru' says:

    Gorane,frustrare se citeste pe chipul tau….nimeni nu omoara oameni la intamplare si nici nu umbla cu bomba in chilot ( asa ca chill man….respira adanc si creierul va incepe sa lucreze la parametrii normali). Cei care sunt predispusi la manipulare si sunt usor controlabili , in primul rand sunt fricosii si apoi ignorantii ( ca ajung sa ignora pana si realitatea din jurul lor….dar, mai ales cum sa inteleaga ce se petrece la cateva 100 de km sau chair mii daca nu sunt la fata locului si doar din auzite; in genere din mass-media).

    Prostimea, e cea mai vulnerabila si predispusa sa-si sacrifica timpul pretios belind ochii sau ciulind urechile la basmele cacanarilor si a trepadusilor!

  2. goranmrakic says:

    Dacă nu-ți place textul, ignoră-l, pentru că nu ești deținătorul adevărului, au și alții voie să emită păreri. Mai recitește o dată doar titlul și conformează-te. Mersi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s