MOARTE POPORULUI

Ce rost mai are norodul obtuz şi intolerant, din moment ce nu se poate ridica la nivelul iluştrilor săi conducători?
Se pare că stimabilul Bertold Brecht, care spunea că “dacă între Partid şi Popor intervine un conflict – trebuie imediat dizolvat… poporul”, are o sumedenie de urmaşi ideologici în întreaga Europă, doar că între timp Partidul şi-a multiplicat personalitatea, schimbându-şi buletinul şi strategia.
Corectitudinea politică a devenit noua zeitate laică, politică şi socială, căreia i se ridică osanale de o rigiditate greu digerabilă şi într-un permanent conflict cu logica elementară.
Nu foloseşte nimănui şi nu ajută la nimic, dar chiar şi simpla aducere în discuţie a unor postulate aberante este taxată de poliţia gândirii cu o promptitudine care îţi dă fiori.
În timp ce fisurile tot mai îngrijorătoare şi tot mai evidente ale edificiului fundamental – care se numeşte civilizaţia europeană – nu mai pot fi camuflate de eufemisme liniştitoare, intelectualitatea de sistem, eunucată şi decupată de realitate, perorează în gol pe ritmuri tot mai atonale.
Noua şi singura filozofie a sistemului este de a te incomoda şi împovăra sisific, testându-ţi în permanenţă limitele suportabilităţii. Orice refuz de a te înhăma la această caravană a absurdului este egalizat cu extremismul şi nebunia. Dacă refuzi să crezi că albul e negru şi “viţăvercea”, ai încurcat-o.
“Cekiştii” zileleor noastre nu mai poartă parpalace negre de piele, ci fulare şi ochelari de hipsteri. Nu mai dau cu tonfa sau cu pulanul, ci cu semnătura. Consecinţele sunt, însă, aceleaşi.
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s