DESPRE RUGBY, CU RESPECT

Аzi dimineață am văzut în stația de pe Bogdănești, așteptând tramvaiul, doi rugbyști originari din Oceania (tongalezi, cred). Doi sportivi, care au câștigat niște campionate și Cupe ale României, cu echipamentele în spate, așteptau lângă langoșeria din Balta Verde tramvaiul 5, să-i ducă în Ronaț, la antrenament.
Am încercat să-mi imaginez doi ronalzi sau gerarzi din liga lu` pește (de fotbal) făcând același lucru. Cât de umiliți, cât de nedreptățiți și cât de oropsiți s-ar mai simți ei! Cum s-ar mai văicări în fața pupezelor de reporterițe, spunând că nimeni nu-i înțelege și că toată lumea își bate joc de munca lor! Auzi domnule, ei, cărora li se cuvine totul și care au inventat fotbalul, să meargă la antrenament cu tramvaiul?!
Îmi aduc aminte că acum câțiva ani, pe când Poli Timișoara evolua în liga a doua,  un jucător, curățel de felul său, dar departe rău de aerele și fumurile de geniu neînțeles pe care le etala, era plătit cu 15.000 de euro pe lună?! Un fotbalist, care nu a câștigat și nu va câștiga niciodată nimic, a cărui echipă e umilită aproape de fiecare dată când întâlnește o formație submediocră din fotbalul european, care evoluează într-o ligă a blaturilor și a compromisurilor jalnice și care a fost învățat să creadă că de la 16 ani i se cuvine și permite totul, este inevitabil sortit ratării. În special din cauza opulenței nejustificate la care se ajunge la un moment dat în lumea unui fotbal fals, căpușat și previzibil.

Iată că diferențele dintre unele sporturi nu se rezumă doar la bani și performanță, ci și la caracter. Se pare că tot ceea ce se spune despre valorile promovate prin rugby nu e doar un clișeu.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to DESPRE RUGBY, CU RESPECT

  1. danielcarpo says:

    Păcat ca nu au fost domni pana la capăt si sa-si achite călătoria :))

  2. dtimariu says:

    După cum se vede fotbalul este plin de Blat(t)iști de sus până jos! Rugby este un sport pentru domni.

  3. and says:

    pentru jucatorii originari din Tonga se spune “tongani” nu tongolezi 🙂 In rest, de acord cu dvs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s